Choď na obsah Choď na menu

Výbava detektíva

 

Každý správny detektív musí mať nejakú výbavu. Táto výbava nie je povinná, no pokiaľ by si chcel byť detektív junior, prečítaj si ju. Predmety si vlož do nejakej tašky, ktorú budeš nosiť so sebou. Môžeš sa podľa nej riadiť, alebo si vymyslieť vlastnú... Poďme na vec!

1. Lupa - alebo nejaké zväčšovacie sklo, pomocou ktorého si budeš môcť prezerať malé predmety detailne. Kúpiť ju môžeš aj v papiernictve.

2. Rozdrvená krieda a malý štetec - Stačí, aby si si kúpil malú bielu kriedu a kameňom ju rozdrvil. Potom ju vlož do sáčku. Ak budeš chcieť snímať odtlačky prstov, musíš vyhladať hladké, najlepšie sklenené miesto, ktorého sa niekto určite dotkol. Na miesto nanes pomocou štetca prášok z kriedy. Potom kriedu odfúkni a pomocou lupy si odtlačok prezri!

3. Jednorázové laboratórne rukavice - Môžeš si kúpiť aj celý balíček. Vždy keď ideš pracovať s nejakou látkou, alebo jedovatou rastlinou (napr. Durman obyčajný), nasaď si ich. Po použití ich vyhoď, alebo dôkladne umy!

4. Zápisník a pero - Každý detektív potrebuje denník, do ktorého si zapisuje stopy a iné vodítka k záhade.

5. Nožnice a páska - Nožnice potrebuješ na odstrihnutie nejakej rastliny, alebo na odstrihnutie pásky, ktorou môžeš zlepiť nejaký roztrhnutý papierik, alebo niečo podobné.

6. Malé sáčky - Do týchto sáčkov budeš vkladať rôzne stopy, ktoré nájdeš, aby sa neušpinili, alebo nerozpadli.

7. Spinky, alebo zicherky - Spinky sú potrebné na zachytávanie rôznych dokumentov a iných predmetov. Zicherka poslúži rovnako.

8. Vlhčené utierky - Pokiaľ by si sa náhodou dotkol nejakej jedovatej látky, alebo rastliny,  musíš si do utierok rýchlo utrieť ruky, a potom ich vyhodiť!

9. Špagát - Špagát, alebo dlhé lanko poslúži na rôzne zachytávanie, alebo priťahovanie predmetov. Pokiaľ je príliš ľahké, priviaž na jeho konce kamienok, alebo kus tehly.

10. Farebná krieda - Aby si vedel, ktorými cestami si sa vydal, je dobré, aby si si za sebou kreslil šípky, alebo iné značenia. Pokiaľ pátraš s priateľom, rýchlejšie ťa nájde.

11. Ďalekohľad - Tento predmet sa ti zíde, pokiaľ niekoho sleduješ. Kúpiš ho cez internet, alebo v hračkárstve.

Tu klikni, a stiahni list Oprávnený detektív junior.vybava-detektiva-2.jpg